Publicaties

Persbericht: “Verisure opent een van de meest geavanceerde meldkamers in Europa” 17/01/2017

Verisure opent een van de meest geavanceerde meldkamers in Europa

Verisure opent een gloednieuwe meldkamer nabij het NAVO-gebouw dat door 30 gecertificeerde operatoren 24h/7 bemand wordt om 90.000 klanten meer gemoedsrust te bieden.
Verisure opent de eerste meldkamer in België die de hoogste Europese normen op het vlak van kwaliteit, interventiesnelheid en veiligheid voor de klant beantwoordt.

 

Brussel, 17 januari 2017 – Vanaf vandaag worden de klanten van Verisure – Securitas Direct, de grootste en meest innoverende beveiligings- en bewakingsonderneming in Belgïe, beveiligd door een volledig nieuwe meldkamer gelegen naast het NAVO-gebouw in Brussel. De alarmcentrale wordt ingezet om zowel de Belgische als Nederlandse klanten nog beter te beveiligen. Deze nieuwe meldkamer beschikt over het NEN-EN 50518-certificaat, en is daarmee de eerste beveiligingsonderneming in België om deze norm te behalen. Ze voldoet bovendien als enige meldkamer aan de nieuwste ISO 9001 norm (versie 2015). Verisure – Securitas Direct is dan ook trots de enige beveiligings- en bewakingsfirma in België te zijn die beide certificaten bezit.

Het behalen van het NEN-EN 50518-certificaat houdt in dat de centrale voldoet aan de meest recente Europese norm voor ‘Monitoring en Alarm ontvangstcentrales’. Deze beschrijft de eisen waaraan een alarmcentrale moet voldoen en zo levens kan redden bij zijn klanten.

Concreet garandeert dit dat Verisure – Securitas Direct in geval van brand binnen zestig seconden reageert op minstens tachtig procent van de oproepen; bij het ontvangen van een SOS of detectie van inbraak is dat binnen de negentig seconden. Dankzij de reeds geïnstalleerde moderne infrastructuur van de meldkamer voldeed Verisure – Securitas Direct al aan deze snelle responstijden via een beveiligd alarmkanaal, maar het NEN-EN 50518-certificaat ratificeert deze werkwijze die in Belgie pas vanaf 2018 geldt.

Sven Bols, CEO van Verisure – Securitas Direct België en Nederland: “Met deze nieuwe meldkamer herbevestigen we onze strategie. We blijven innoveren om een kwalitatief hoogstaande en beveiligde service te verzekeren voor onze Belgische en Nederlandse klanten. We zijn natuurlijk trots op het feit dat de nieuwe centrale meteen de Europese norm én het meest recente ISO-certificaat behaald heeft. De 30 alarmoperatoren die onze meldkamer 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bemannen, werden speciaal opgeleid in het interpreteren en verifiëren van alarmsignalen en om actie te ondernemen waar nodig. Een snelle responstijd en het behandelen van de oproepen op een uiterst beveiligd kanaal, biedt onze klanten gemoedsrust en staat ons toe om letterlijk levens te redden.”

Met de ISO 9001-versie 2015 certificering toont Verisure – Securitas Direct aan dat het voldoet aan de meeste recente internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Bij een ISO 9001-certificering wordt nagegaan of een organisatie voldoet aan de eisen van haar klanten, de wet- en regelgeving van toepasing op haar producten en of de interne processen worden gevolgd. Kortom toont een ISO 9001-certificering aan of bedrijven zeggen wat ze doen, doen wat ze zeggen, en dit weten te bewijzen.

Contact info :

Tiziana Rizzo
PR & External Communications Manager
tiziana.rizzo@verisure.be