Publicaties

Persbericht: “Verisure introduceert Water Detector” 20/01/2016

Verisure – Securitas Direct introduceert Water Detector: snelle opsporing van waterlekken in huis

Consumenten en verzekeraars besparen hiermee tientallen miljoenen euro’s

Brussel, 20 januari 2016 – Verisure – Securitas Direct introduceert de Water Detector , een slim toestel dat waterlekken opspoort en de gebruiker hiervan op de hoogte brengt via de Verisure – Securitas Direct App. Op die manier kan de gebruiker meteen actie ondernemen en waterschade voorkomen. Consumenten en verzekeraars kunnen zo miljoenen euro’s besparen.

 

Consumenten en verzekeraars spenderen elk jaar tientallen miljoenen euro’s aan kosten ten gevolge van waterschade. Overstroming, storm en hevige neerslag vormen niet de enige gevaren voor huiseigenaren. Kleine, onontdekte waterlekken in de keuken of de kelder leiden vaak tot ernstige schimmelproblemen als ze niet op tijd worden opgemerkt. Volgens recente cijfers van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, kregen verzekeraars in 2014 nagenoeg 120.000 gevallen van waterschade aan woningen voor een gemiddelde kost van 2.000 euro (franchise niet meegerekend) en voor een totaalbedrag van 240 miljoen euro.

De Water Detector die Verisure – Securitas Direct ontwikkelde, wordt geplaatst op plekken met een hoog risico op lekkage. In de keuken betekent dit onder meer onder het aanrecht of onder de vaatwasmachine. Kelders zijn ook gevoelig voor lekken. Hier bestaat niet alleen een risico op overstroming, maar in veel gevallen bevinden zich hier ook de meterkast en aansluitingen voor water en vloerverwarming.

“We verwachten veel van de Water Detector als onderdeel van ons serviceplatform voor de connected en beveiligde smart home. Het apparaat maakt een groot verschil en vermindert het aantal problemen ontstaan door waterschade in huizen aanzienlijk”, zegt Christophe Lemaitre, Marketing Director van Verisure – Securitas Direct. “De detector plaats je het best op plekken waar je zelden de kans krijgt om te kijken. Het is vaak daar, waar waterschade ontstaat. Wat begint als een kleine lekkage, kan uiteindelijk leiden tot veel schade als je het niet op tijd detecteert. We geloven dat we de meest ernstige waterschade in huizen met de detector kunnen voorkomen. Het is een echte hulp voor consumenten en goed nieuws voor de verzekeringsbranche.”

De slimme Water Detector kan ook nuttig zijn voor eigenaars van een tweede woning, dat vaak maanden achter elkaar leegstaat.

 

Hoe werkt de Water Detector?

De gebruiker plaatst de Water Detector in risicovolle ruimtes. Elke detector is uitgerust met drie pinnen en een watergevoelige draad die zelfs de kleinste hoeveelheid water kan detecteren. Van een lek van de wasmachine tot een plotselinge stijging van het waterpeil in de kelder.

Als de detector water ontdekt, zendt hij direct een alert naar de gebruiker via de Verisure App. De Water Detector is beschikbaar voor Verisure – Securitas Direct-klanten voor 79 euro per stuk. Voor de lancering biedt Verisure – Securitas Direct een duo pack aan van twee detectoren voor 129 euro.

 

Veelvoorkomende risicogebieden

Keuken

Loopt een hoog risico en is de belangrijkste ruimte in huis om te beschermen met de Water Detector. Dertig procent van alle waterschade in huis vindt plaats in de keuken. Het risico op schade is de laatste tien jaar gestegen vanwege een toename van het aantal keukenapparaten dat is aangesloten op de watertoevoer.

De plekken waar leidingen binnenkomen

Moderne huizen hebben vaak een kast of een specifieke plek waar de meeste waterleidingen en verwarmingsbuizen op zijn aangesloten. Dit is een plek met een hoog risico op lekkage. Plaats de detector in deze kast of op deze plek, maar vermijdt daarbij plaatsing op geleidende metalen ondergronden. Check daarnaast of de detector wel bereik heeft en dus signalen ontvangt.

Verwarmingsapparaten die water gebruiken

De detector is nuttig voor het opsporen van lekkage, vooral als een verwarmingsapparaat – denk aan een boiler of warmtepomp – zich in een ruimte bevindt zonder waterbestendige vloer of afvoer. De grote hoeveelheid water die zit opgeslagen in een boiler, maakt het in ieder geval belangrijk om op te passen voor elk soort lekkage, in welke conditie de vloer ook verkeert.