Hoe uw huisdieren te beschermen als u niet thuis bent

Naar aanleiding van Werelddierendag geeft Verisure enkele tips.

Brussel, 1 oktober 2015 - Niet iedereen staat er bij stil, maar huisdieren beleven thuis veel eenzame uren als hun baasjes naar werk of school zijn. Volgens cijfers van Euromonitor telt België 2 miljoen katten en 1,3 miljoen honden, en een groot aantal van hen staat er alleen voor bij een noodsituatie als brand of inbraak. Speciaal voor Werelddierendag informeert Verisure Securitas Direct, de Europese leider in professioneel gemonitorde alarmsystemen, huisdiereigenaren over deze risico’s. En over de maatregelen die zij kunnen nemen om hun beestjes te beschermen als ze alleen thuis zijn.

 

De omgeving waarin huisdieren leven verschilt per geval. De meeste honden en katten hebben echter één ding gemeen: ze zijn hulpeloos in het geval van brand, overstroming of het vrijkomen van rookgassen. Gelukkig is er een effectief alarmsysteem beschikbaar dat baasjes als ze van huis zijn de mogelijkheid geeft hun huisdieren te monitoren via hun smartphone dankzij real-time alerts en fotocamerabewaking. Het huis wordt daarnaast 24 uur per dag door dit modern alarmsysteem gemonitord door een alarm operator.

 

Hieronder een aantal waardevolle tips voor iedereen die zijn huisdieren graag veilig alleen thuis achterlaat, en wat te doen in geval van nood:

 

  1. - Laat huisdieren altijd achter in de buurt van een uitgang als ze alleen thuis zijn, op een plek waar de brandweer ze gemakkelijk kan vinden. Laat jonge huisdieren zoals kittens en puppy’s comfortabel achter in een grote doos, waar ze niet op elektriciteitsdraden kunnen kauwen of voor ander brandgevaar kunnen zorgen als er niemand anders thuis is.
  2. - Wees alert op brandgevaren waar u niet eerder aan dacht. Huisdieren gaan graag op onderzoek uit, en worden snel aangetrokken door voedsel dat op het fornuis staat te pruttelen. Het is allerminst ongebruikelijk dat huisbranden worden veroorzaakt door huisdieren.
  3. - Organiseer uw woning veilig door kritisch te zijn op risico’s zoals een ovenknop die makkelijk in te drukken is, losse kabels en andere potentiële gevaren.
  4. - Het voordeel van een professioneel gemonitord alarmsysteem, met aanpassingen voor huisdieren, is dat er altijd iemand is die een oogje in het zeil houdt op het moment dat er brand uitbreekt, bij waterlekkages of bij inbraken. Doordat de camera’s van het systeem onmiddellijk foto’s nemen op het moment dat het alarm afgaat, heeft de alarmcentrale meteen de informatie om juist te handelen in het geval van bijvoorbeeld rookontwikkeling. Camera’s besparen kostbare tijd, vooral bij brand en rook.
  5. - Met een professioneel gemonitord alarmsysteem ontvangt u een bericht op het moment dat een gezinslid thuiskomt en uw huisdieren dus niet langer alleen thuis zijn, maar ook op het moment dat er iets gebeurt.

 

Houd het volgende in gedachte in het geval van brand of rook:

- Neem onmiddellijk contact op met een dierenarts als een huisdier verwondingen oploopt. Houd open wonden schoon en houd een vochtige doek tegen de wond tot u bij een dierenarts bent.

- De rook en hitte die afkomstig zijn van brand kunnen grote schade veroorzaken aan de luchtwegen van huisdieren. De gevolgen van deze schade zijn lang niet altijd zichtbaar vanaf de buitenkant. Neem daarom altijd contact op met een dierenarts als een huisdier sneller ademt dan normaal, onregelmatig ademhaalt, rare geluiden maakt, een buikademhaling heeft of veel hoest. Het is daarbij belangrijk om op te tekenen dat sommige van deze symptomen pas een aantal dagen na blootstelling aan hitte of rook optreden. Ook dan is het vanzelfsprekend om contact op te nemen met een dierenarts.

Laat u bellen voor gratis advies!

Vul het formulier in en wij bellen u op. U krijgt gratis advies van een beveiligingsadviseur.

Overzicht

Verkoop en informatie: 0800-90 000

Klantendienst: 078-365 7 24

care@verisure.be 

RPR Brussel BE 0459.866.904 - Erkenning als beveiligingsonderneming: 20.1325.07 - Erkenning als bewakingsonderneming: 16.1025.11

 

Vigilis

Verisure veelgestelde vragen

Verisure is de nieuwe naam van Securitas Direct huisalarmen. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een uniek assortiment producten en diensten aanbieden voor alarmsystemen en voor het slimme huis. Verbinding met onze eigen meldkamer met 24/24 bewaking, gratis interventie van een bewaker en een professionele alarminstallatie zijn de pijlers van ons aanbod.

Alle producten en diensten voor het huis zijn met het alarmsysteem verbonden, zodat u ze vanop afstand kunt bedienen en controleren, bv. via uw GSM. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica aanbieden. Wij bieden verschillende diensten aan: inbraak, alarm, energie, klimaat en persoonlijk veiligheidsalarm. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme diensten toe om uw dagelijkse leven eenvoudiger en comfortabeler te maken.

De Verisure community

Facebook

Delen