Verisure producten

GETEST: het Verisure alarmsysteem

door Evi Maquoi - 29.12.2016

Op zoek naar een degelijk alarmsysteem? Maar wil je geen kabelsleuven in de muren slijpen? Dat hoeft niet als je voor Verisure kiest. Dit modulaire alarmsysteem is eenvoudig te installeren en is gekoppeld aan een professionele meldkamer. Wij hebben het inbraakalarm gedurende enkele weken uitvoerig getest.

 

Nee, het is geen doe-het-zelf-pakket. Wie voor Verisure kiest, krijgt een professional aan huis die alles piekfijn voor je installeert. De componenten kies je zelf. Verisure biedt een uitgebreid gamma producten voor inbraak- en brandbeveiliging aan. We halen ze kort even aan.

 

Diverse componenten

Het hart van het Verisure-alarmsysteem is de VBox Pro. Dit toestel koppelt alle producten via je netwerk en is verbonden met de meldkamer. In combinatie met de VBox Mini heb je ook nog een reservecentrale.

Kappen of breken is niet nodig, deze apparaten vereisen enkel een stopcontact. Dankzij de ingebakken batterij bieden ze ook bescherming bij een eventuele stroomonderbreking of –uitval.

 

Alles werkt op batterijen

Ramen en deuren beveilig je heel eenvoudig met Magneetcontacten en ook de Rookmelders treden in een vingerknip in werking. Deze toestellen werken op een batterij. Hetzelfde geldt voor het Bedieningspaneel. Dat werkt met een code, maar ook met een zogenoemde StarKey, een sleutelhanger die je een of twee seconden tegen het bedieningspaneel houdt om het alarmsysteem in- of uit te schakelen.

En de Sirene? Die waarschuwt je met een signaal van 105 decibel. Let wel, het gaat uitsluitend om een binnensirene. Verisure biedt voorlopig nog geen buitensirene aan.

 

Uitbreiden op maat

Het stopt niet met de standaardcomponenten. Verisure biedt ook een VoiceBox aan waardoor je in een noodsituatie rechtstreeks met iemand van de meldkamer kunt communiceren. Daarnaast is er ook een Fotodetector waarmee de operator in de meldkamer onmiddellijk kan achterhalen wat de oorzaak van het alarm is.

Dankzij de Waterdetector merk je of je een lek hebt en de Mouse house laat je weten of er muizen in huis zijn. Ook ontzettend handig: Night Control. Met dit doosje op je nachtkastje, schakel je het alarm met één tik in. Bovendien doet het toestel ook dienst als SOS-knop in geval van nood.

 

Verisure producten

Bedienen via een app

De Verisure-installateur plaatst alle gewenste hardware en configureert vervolgens het volledige systeem. Via de online tool My Pages kun je hier en daar kleine wijzigingen aanbrengen. Nog eenvoudiger is de app. Die geeft je op elke ogenblik toegang tot het systeem en houdt een log bij. Zo kun je bijvoorbeeld het alarmsysteem vanop afstand bedienen. Het is zelfs mogelijk om per gebruiker andere notificaties in te stellen.

 

Detecteert het systeem een beweging, waterlek of rookontwikkeling? Dan ontvang je onmiddellijk een notificatie. Zonder wederwoord, krijg je ook een telefoontje uit de meldkamer. Een operator vraagt je – nadat je je wachtwoord hebt gegeven – wat er aan de hand is. Zonder respons wordt een tweede contactpersoon opgebeld.

 

Conclusie

Het inbraak- en brandalarm van Verisure is een aanrader. Het pakket is op maat samen te stellen, biedt ondersteuning via een professionele meldkamer en is vanop afstand te bedienen via een gebruiksvriendelijke app.

 

Nog een troef is dat je nagenoeg geen kabels nodig hebt. De meeste componenten werken op batterijen die het volgens de makers zo’n 3 jaar uithouden. Zodra de batterij te zwak is, krijg je via de app trouwens een melding.

 

Weet wel dat Verisure niet INCERT-genormeerd is. INCERT is een kwaliteitslabel dat bedrijven en particulieren de garantie geeft dat ze in zee gaan met een ervaren installateur én dat deze uitsluitend goedgekeurde kwaliteitssystemen en -onderdelen plaatst, onder controle van onafhankelijke controleorganisaties.

 

De prijs? Die is uiteraard afhankelijk van de gekozen opstelling. Reken minimaal op zo’n 1.000 euro. Daar komt dan nog een abonnementskost van 1 euro per dag bij voor de monitoring, meldkamer en support.

 

Via de website van Verisure kun je aan de hand van enkele vragen, bepalen welke onderdelen voor jou noodzakelijk zijn. Vervolgens kun je ook een offerte op maat laten opstellen.

Laat u bellen voor gratis advies!

Vul het formulier in en wij bellen u op. U krijgt gratis advies van een beveiligingsadviseur.

Overzicht

Verkoop en informatie: 0800-90 000

Klantendienst: 078-365 7 24

care@verisure.be 

RPR Brussel BE 0459.866.904 - Erkenning als beveiligingsonderneming: 20.1325.07 - Erkenning als bewakingsonderneming: 16.1025.11

 

Vigilis

Verisure veelgestelde vragen

Verisure is de nieuwe naam van Securitas Direct huisalarmen. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een uniek assortiment producten en diensten aanbieden voor alarmsystemen en voor het slimme huis. Verbinding met onze eigen meldkamer met 24/24 bewaking, gratis interventie van een bewaker en een professionele alarminstallatie zijn de pijlers van ons aanbod.

Alle producten en diensten voor het huis zijn met het alarmsysteem verbonden, zodat u ze vanop afstand kunt bedienen en controleren, bv. via uw GSM. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica aanbieden. Wij bieden verschillende diensten aan: inbraak, alarm, energie, klimaat en persoonlijk veiligheidsalarm. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme diensten toe om uw dagelijkse leven eenvoudiger en comfortabeler te maken.

De Verisure community

Facebook

Delen