App bewaakt je huis

Nieuwste alarmsysteem via tablet of smartphone


door Joost Bolle - 27.09.2014

Camera's om de woonkamer of een andere ruimte te bewaken, zorgden ooit voor veel kopbrekers. Maar nu laten ze zich door een app op de smartphone besturen en zijn ze gebruiksvriendelijk. Zelfs professionele alarmsystemen kun je vandaag zelf installeren en configureren met een tablet. We probeerden er één uit van Verisure.

 

Waarom het vroeger zo moeilijk was om zelf een zogenaamd ip-cameraatje te installeren en je woonkamer te bewaken? Omdat je het ding moest integreren in je thuisnetwerk en dat allemaal moest configureren met de computer. Inderdaad, te veel hocus pocus voor wie niet echt een bolleboos op de pc was. De komst van smartphones, tablets en hun apps brachten daar verandering in. Er zijn vandaag tal van cameraatjes die je in een mum van tijd configureert met je smartphone. Dankzij app'jes die heel intuïtief en dus gebruiksvriendelijk zijn. Of hoe de wereld van smartphones en apps ervoor zorgt dat de multimedia ons in het dagelijkse leven bij almaar meer noden, activiteiten of voorzieningen komen bijspringen.

 

Draadloos

Maar er is meer. Je ziet ook de eerste betrouwbare alarmsystemen opduiken die draadloos werken en zich laten configureren via de smartphone of tablet. Zodra het systeem geïnstalleerd is, gebruik je het zoals een 'conventioneel' alarm.
Verisure is één van de grote spelers op dit terrein. Toen we het pakket van Verisure thuis kregen om uit te testen, voelden we hetzelfde als veel consumenten: wantrouwen. Immers, niets vervelender dan een vals alarm. En dat het concept van Verisure compleet draadloos werkt voor de communicatie tussen componenten en centrale, boezemde ons als eigenaar van een klassiek, bedraad alarmsysteem ook al angst in. Ten onrechte. Het systeem werkte feilloos, zoals een 'klassiek' alarmsysteem: magneetcontacten voor deuren en ramen, bewegingsmelders met dubbele technologie (alleen alarm als tegelijk beweging én warmte wordt gedetecteerd, dus geen alarm als een blad van een bloem valt), een centrale en sirene. Met uitzondering van de centrale, die je met een adapter in het stopcontact steekt, werken alle componenten met batterijen.

 

Smartplugs

Om het klavier te bedienen, hoef je niet per se je code in te tikken: je kunt er ook gewoon de optionele sleutelhanger voor houden. Samengevat: net dezelfde ervaring als met een klassiek alarmsysteem. Maar dan wel zo goed als volledig draadloos (geen leidingen in huis) en behoorlijk vlot te configureren. Een ander handig aspect in vergelijking met klassieke, bekabelde alarmsystemen, is dat je je systeem moeiteloos kunt uitbreiden. Niet alleen met nieuwe componenten maar ook met functies zoals branddetectoren, speciale codes voor de kinderen zodat je automatisch op je smartphone een melding krijgt als ze thuiskomen, of met een smartplug (een adaptor in het stopcontact waarin je dan een lamp of huishoudtoestel stopt) die je kunt instellen om op een bepaald tijdstip het licht aan te stekken of de koffiezet te laten aanslaan. Van om het even waar in de wereld, via het internet.

Een basispakket (centrale, 1 magneetcontact, 1 bewegingsdetector, 2 rookmelders, 1 sirene en mini-centrale) kost (met acties) 299 euro. Niet te vergeten: extra betaal je 31 euro per maand als abonnement op een meldkamer.

 

Verisure producten

VBox - Het brein van het alarmsysteem. Staat centraal bij alle communicatie binnen het systeem en de meldkamer, waarmee de VBox via mobiele telefoon en breedband verbonden is.

 

StarKeys

Bedieningspaneel - Om het alarm aan en uit te schakelen met de persoonlijke code.

 

 

Muisdetector

Fotodetector - Slaat alarm als iemand de kamer binnendringt. En sluit vals alarm uit, want beweging moet gepaard gaan met gedetecteerde lichaamswarmte.

 

 

Muisdetector

Magneetcontact - Met magneetcontact kan je deuren, ramen en andere strategische toegangspunten beschermen. Als er een deur of raam met magneetcontact wordt geopend, gaat het alarm af.

 

Laat u bellen voor gratis advies!

Vul het formulier in en wij bellen u op. U krijgt gratis advies van een beveiligingsadviseur.

Overzicht

Verkoop en informatie: 0800-90 000

Klantendienst: 078-365 7 24

care@verisure.be 

RPR Brussel BE 0459.866.904 - Erkenning als beveiligingsonderneming: 20.1325.07 - Erkenning als bewakingsonderneming: 16.1025.11

Vigilis

Verisure veelgestelde vragen

Verisure is de nieuwe naam van Securitas Direct huisalarmen. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een uniek assortiment producten en diensten aanbieden voor alarmsystemen en voor het slimme huis. Verbinding met onze eigen meldkamer met 24/24 bewaking, gratis interventie van een bewaker en een professionele alarminstallatie zijn de pijlers van ons aanbod.

Alle producten en diensten voor het huis zijn met het alarmsysteem verbonden, zodat u ze vanop afstand kunt bedienen en controleren, bv. via uw GSM. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica aanbieden. Wij bieden verschillende diensten aan: inbraak, alarm, energie, klimaat en persoonlijk veiligheidsalarm. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme diensten toe om uw dagelijkse leven eenvoudiger en comfortabeler te maken.

De Verisure community

Facebook

Delen