Smart rookmelders

Grotere veiligheid door koppeling aan onze eigen alarmcentrale met meldkamer.

Wie verwittigt de brandweer als u niet thuis bent?

Een rookmelder dient in de eerste plaats om u te verwittigen en te wekken terwijl u slaapt. Maar wat gebeurt er als u niet thuis bent als het brandalarm afgaat?

Dat is de belangrijkste reden om te kiezen voor een brandalarm dat in verbinding staat met een meldkamer. Zij nemen onmiddellijk actie in geval van brand.

Het brandalarm werkt altijd, ook wanneer de rest van het alarmsysteem is uitgeschakeld. Bovendien krijgt u een bericht op uw GSM wanneer het brandalarm afgaat. Dat geeft u de kans om snel te handelen, bv. de buren bellen.

rookmelder

Grotere veiligheid door koppeling aan onze eigen alarmcentrale

Een rookmelder in elke kamer

Een betrouwbaar brandmeldsysteem is één van de pijlers van een veilige woning. Bij brand telt élke seconde. Daarom raden wij aan om in elke kamer een rookdetector te plaatsen. Met Verisure beschikt u over een geavanceerd brandmeldsysteem met rookmelders die in serie gekoppeld zijn en verbonden zijn met onze meldkamer. Als een rookmelder bijvoorbeeld rook waarneemt in de slaapkamer zegt hij: “Brandalarm” en stuurt hij een signaal naar de andere detectoren van het systeem. Deze antwoorden: “Brandalarm, in een andere kamer!“.

De rookmelders zijn ook gekoppeld aan onze fotodetector die foto’s neemt en deze naar de meldkamer stuurd in geval van rookontwikkeling. U wordt ook via uw GSM verwittigd. Wanneer ten minste twee rookdetectoren waarschuwen voor rookontwikkeling kan onze alarmoperator rechtstreeks de hulpdiensten bellen, ook als er niemand thuis is. De beeldverificatie van de oorzaak van het alarm is voor de operator een extra hulpmiddel om snel de juiste maatregelen te treffen.

VerisureAssistance

Wat zegt de wet?

Het Vlaams Gewest

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders in elke woning verplicht.

Rookmelders waren al verplicht voor:

  • huurwoningen (incl. kamers)
  • zelfstandige woningen (eengezinswoningen, appartementen, studio’s) en kamers bestemd voor de huisvesting van studenten
  • nieuwbouwwoningen
  • woningen die worden gerenoveerd
  • woningen waarvoor een bijzondere sociale lening wordt toegekend

Vanaf 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Wacht dus niet langer en plaats zo snel mogelijk rookmelders in uw woning.

Het Waals Gewest

Sinds 20 november 2004 moet u een nieuwe woning die ten minste vier rookmelders heeft, uitrusten met rookdetectoren die met elkaar in verbinding staan of met een centrale, nadat de constructie is voltooid.

Sinds 1 juli 2006 zijn rookmelders verplicht in alle bestaande woningen (huizen, appartement, studio’s).

● Het aantal verplichte rookmelders hangt af van de grootte van uw woning. Waar u de rookmelders dient te plaatsen is afhankelijk van het aantal verdiepingen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Sinds 1 juli 2005 zijn rookmelders verplicht in huurwoningen (huizen, appartementen, studio’s).

● U dient een rookmelder te plaatsen in elke ruimte die u passeert om van de slaapkamer(s) naar de buitendeur te gaan.

FAQ Recherche pour : résultats← Retour