De rookmelder

Wie verwittigt de brandweer als u niet thuis bent?

Een rookmelder dient in de eerste plaats om u te verwittigen en te wekken terwijl u slaapt. Maar wat gebeurt er als u niet thuis bent als het brandalarm afgaat?

Dat is de belangrijkste reden om te kiezen voor een brandalarm dat in verbinding staat met een alarm centrale. Zij nemen onmiddellijk actie in geval van brand.

Het brandalarm werkt altijd, ook wanneer de rest van het alarmsysteem is uitgeschakeld. Bovendien krijgt u een bericht op uw GSM wanneer het brandalarm afgaat. Dat geeft u de kans om snel te handelen, bv. de buren bellen.

Beschrijving van het product

Het Verisure brandalarm detecteert rook en abnormale temperaturen.

In geval van brand gaat de sirene af en waarschuwt een vooraf opgenomen vrouwelijke stem de aanwezigen. Het systeem is zo ontworpen dat alle gezinsleden op het alarm reageren, zelfs als ze slapen.

Zodra het alarm naar de alarmcentrale wordt gestuurd, controleren onze agenten de situatie en waarschuwen zij de brandweer.

Grotere veiligheid door koppeling aan onze eigen alarmcentrale

Een rookmelder in elke kamer

Bij brand telt élke seconde. Met Verisure beschikt u over een geavanceerd brandmeldsysteem met rookmelders die in serie gekoppeld zijn en verbonden zijn met onze alarmcentrale. Als een rookmelder bijvoorbeeld rook waarneemt in de slaapkamer zegt hij: “Brandalarm” en stuurt hij een signaal naar de andere detectoren van het systeem. Deze antwoorden: “Brandalarm, in een andere kamer!”.

De rookmelders zijn ook gekoppeld aan onze fotodetector die foto’s neemt en deze naar de alarmcentrale stuurt in geval van rookontwikkeling.

 • We contacteren u via de Voicepad als u thuis bent
 • We verwittigen de brandweer
 • U krijgt ook een melding via uw GSM

Wanneer ten minste twee rookdetectoren waarschuwen voor rookontwikkeling, kan onze alarmoperator rechtstreeks de hulpdiensten bellen, ook als er niemand thuis is. De beeldverificatie van de oorzaak van het alarm is voor de operator een extra hulpmiddel om snel de juiste maatregelen te treffen. Daarom raden wij aan om in elke kamer een rookdetector te plaatsen. 

De voordelen van dit product

 • SNELLE ROOK/BRAND DETECTIE

  Met een brandalarm van Verisure wordt u onmiddellijk gewaarschuwd voor rook, abnormale temperaturen of brand. De detectoren zijn onderling verbonden en communiceren dus met elkaar, waardoor de sirene kan worden geactiveerd in een groter aantal gebieden van het huis of bedrijf.

 • MET EEN SIRENE EN EEN VROUWENSTEM

  Studies hebben uitgewezen dat kinderen niet altijd door een sirene worden gewekt. Maar 9 van de 10 kinderen worden wakker met een sirene en een vrouwenstem. Daarom hebben wij bij een alarm gekozen voor een vrouwenstem om te waarschuwen voor het gevaar.

 • METING VAN TEMPERATUUR EN VOCHTIGHEID

  Verisure rookmelders meten ook elke 10 minuten de temperatuur en de vochtigheidsgraad. De informatie is beschikbaar via de app of het portaal. De eigenaar van het systeem krijgt systematisch een waarschuwing wanneer de metingen abnormaal zijn.

Goed om te weten

 1. Onze rookmelders zijn onderling verbonden, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Als er bijvoorbeeld brand is in de keuken, zullen alle detectoren in huis alarm slaan, niet alleen die in de keuken.
 2. Per installatie kunnen maximaal 15 rookmelders worden geplaatst. Wij raden één rookmelder per kamer aan.
 3. De rookdetector kan via de VBox communiceren met de fotodetector en beelden verstrekken aan de operatoren wanneer rook wordt gedetecteerd. Deze functie moet eerst worden geactiveerd.
 4. De oude rookmelders kunnen gratis worden afgegeven op het containerpark, op de daarvoor bestemde plaats.

Wilt u rookmelders bestellen?

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen contact met u opnemen.

rookmelder
Le formulaire n'a pas pu être envoyé