Rookmelders

Smart rookmelders

Grotere veiligheid door koppeling aan onze eigen alarmcentrale met meldkamer.

Vraag uw gratis offerte aan en geniet van 200€ korting tot en met 30 april 2019!

Created with Sketch. Ons bellen Created with Sketch. Uw gratis offerte

Wie verwittigt de brandweer als u niet thuis bent?

Een rookmelder dient in de eerste plaats om u te verwittigen en te wekken terwijl u slaapt. Maar wat gebeurt er als u niet thuis bent als het brandalarm afgaat?

Dat is de belangrijkste reden om te kiezen voor een brandalarm dat in verbinding staat met een meldkamer. Zij nemen onmiddellijk actie in geval van brand.

Het brandalarm werkt altijd, ook wanneer de rest van het alarmsysteem is uitgeschakeld. Bovendien krijgt u een bericht op uw GSM wanneer het brandalarm afgaat. Dat geeft u de kans om snel te handelen, bv. de buren bellen.

rookmelder

Grotere veiligheid door koppeling aan onze eigen alarmcentrale

Een rookmelder in elke kamer

Een betrouwbaar brandmeldsysteem is één van de pijlers van een veilige woning. Bij brand telt élke seconde. Daarom raden wij aan om in elke kamer een rookdetector te plaatsen. Met Verisure beschikt u over een geavanceerd brandmeldsysteem met rookmelders die in serie gekoppeld zijn en verbonden zijn met onze meldkamer. Als een rookmelder bijvoorbeeld rook waarneemt in de slaapkamer zegt hij: “Brandalarm” en stuurt hij een signaal naar de andere detectoren van het systeem. Deze antwoorden: “Brandalarm, in een andere kamer!“.

De rookmelders zijn ook gekoppeld aan onze fotodetector die foto’s neemt en deze naar de meldkamer stuurten in geval van rookontwikkeling. U wordt ook via uw GSM verwittigd. Wanneer ten minste twee rookdetectoren waarschuwen voor rookontwikkeling kan onze alarmoperator rechtstreeks de hulpdiensten bellen, ook als er niemand thuis is. De beeldverificatie van de oorzaak van het alarm is voor de operator een extra hulpmiddel om snel de juiste maatregelen te treffen.

VerisureAssistance

Wat zegt de wet?

Het Vlaams Gewest

● Huurwoningen (huurcontract voor hoofdverblijfplaats na 31/12/2012), woningen die nieuw gebouwd of gerenoveerd worden, moeten voorzien zijn van genoeg rookmelders.

Sinds 1 oktober 2014 moeten alle studentenkoten ook uitgerust zijn met een rookmelder.

● Voor bestaande particuliere verhuur zal de implementatie geleidelijk plaatsvinden. Als uw huis gebouwd werd voor 1945, dan moet u voor 1 januari 2016 rookmelders plaatsen. Een huis dat gebouwd werd na 1945 moet u voor 1 januari 2019 uitrusten met rookdetectoren.

Het Waals Gewest

Sinds 20 november 2004 moet u een nieuwe woning die ten minste vier rookmelders heeft, uitrusten met rookdetectoren die met elkaar in verbinding staan of met een centrale, nadat de constructie is voltooid.

Sinds 1 juli 2006 zijn rookmelders verplicht in alle bestaande woningen (huizen, appartement, studio’s).

● Het aantal verplichte rookmelders hangt af van de grootte van uw woning. Waar u de rookmelders dient te plaatsen is afhankelijk van het aantal verdiepingen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Sinds 1 juli 2005 zijn rookmelders verplicht in huurwoningen (huizen, appartementen, studio’s).

● U dient een rookmelder te plaatsen in elke ruimte die u passeert om van de slaapkamer(s) naar de buitendeur te gaan.

FAQ Recherche pour : résultats ← Retour

 • Diensten – Officiële partners van Verisure

  Verisure wordt bij u in de buurt vertegenwoordigd door onze lokale alarminstallateurs, ook wel partners genoemd. Zij zijn gespecialiseerd in onze technologie en alarmsystemen. De alarminstallateur helpt u om de meest geschikte Verisure-alarmoplossing te kiezen voor uw woning.

  Onze alarminstallateurs zijn:

  • CEVV Technical Services
  • Electrone
  • LRC Safety
  • Celds
  • CallExcell

   

 • Diensten – Kan ik de onderhoudsdienst terug afmelden?

  Ja. Het betreft een overeenkomst van 12 maanden met maandelijkse facturatie, die stilzwijgend wordt verlengd voor eenzelfde periode.  Na 12 maanden kunt u ten allen tijde opzeggen met inachtneming van een opzegperiode van 2 maanden.

  Dit onderhoudspakket is een aanvulling op de overeenkomst voor de alarmdienst van Securitas Direct en de bijhorende Algemene Voorwaarden.  Wanneer de overeenkomst voor de alarmdienst  wordt beëindigd dan zal dit onderhoudscontract op hetzelfde tijdstip een einde nemen.

 • Diensten – Wat moet ik doen om deze onderhoudsdienst te activeren?

  Wij sturen u een bevestigingsmail voor het activeren van het onderhoudspakket. Verder hoeft u niets te doen en wordt het onderhoud voortaan door de Verisure dienst afgehandeld. Mocht u om de een of andere reden alsnog willen afzien van dit interessante aanbod kan dat binnen de 14 dagen na ontvangst van deze e-mail.

  Bovenop de voordelen dat het makkelijker en goedkoper is geniet u nu van een korting: betaal de eerste 12 maanden 7.50€ per maand in plaats van 10€!

 • Diensten – Wat controleren jullie tijdens het onderhoud op afstand?

  Onze erkende meldkamer kan vanop afstand de functies van het beveiligingssysteem controleren. Zo zullen wij een controle uitvoeren op:

  – de functies voor het in-en uitschakelen van het systeem

  – de ingestelde vertraging bij binnenkomen en buitengaan

  – de goede werking van de componenten van het systeem

  – de sabotagemeldingen

  – de doormelding van alarmen

  – de signaalsterkte

 • Diensten – Heb ik nog recht op een monteur ter plaatse?

  Ja, als u dat zelf aanvraagt zullen wij tot 1x/jaar een monteur sturen zonder extra kosten aan te rekenen.

 • Diensten – Wat is het verschil tussen een fysiek onderhoud en een onderhoud op afstand?

  Bij een fysiek onderhoud komt er een installateur ter plaatse die het alarmsysteem nakijkt en de batterijen vervangt indien nodig. De kostprijs bedraagt 125 € zonder de kosten van de batterijen.

  Met het onderhoudspakket geniet u van een onderhoud op afstand: u hoeft niet thuis te blijven. Wij controleren alles vanuit onze erkende meldkamer. Indien het nodig is om de batterijen te vervangen, kunnen we deze gratis bezorgen en kunt u deze eenvoudig vervangen.

 • Diensten – Krijg ik een Incert certificaat?

  Het Verisure systeem voldoet aan de geldende normen van graad 2 zonder te voldoen aan het Incert-attest. Onze systemen zijn echter vergelijkbaar met de Incert-gecertifieerde systemen van graad 2 en bieden zelfs bijkomende voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen even op een rijtje:

  1. Volgens de normen eist graad 2 geen verbinding met een meldkamer. Toch is de Securitas Direct meldkamer 24u/24 verbonden met uw alarmsysteem via een dubbel communicatiesysteem : GPRS + Internet.

  2. Ons systeem biedt de mogelijkheid om elke twijfel bij alarm weg te nemen aan de hand van beeldmateriaal. Dit maakt een snelle interventie van de politie mogelijk. Incert voorziet dit niet.

  3. Bij een alarmsysteem voorzien van fotodetectoren zorgt Verisure voor een dienst met ongelimiteerde bewakers patrouilles ter verificatie ter plaatse. Incert stelt dit alleen voor vanaf graad 4.

  4. De centrale (het hart en geheugen van het systeem) wordt steeds geïnstalleerd  in een beveiligde zone binnen uw woning, in overeenstemming met de eisen van Incert.

  5. Securitas Direct beschikt over een meldkamer erkend door het Ministerie van Binnenlandse zaken. De alarmen worden steeds opgevolgd door een alarmoperator, in tegenstelling tot het notificatiesysteem (sms) dat Incert voorschrijft. De meldkamer is ook erkend door het Ministerie van binnenlandse zaken.

  6. Onze alarmsystemen zijn eveneens erkend door de Europese Commissie via het label CE. Dit is de norm die opgelegd wordt voor alle staten die lid zijn van de Europese Unie.

  7. Ons systeem beschikt over een SOS systeem voor noodgevallen. Deze zorgen voor een vlugge en adequate interventie.

  Indien u dat wenst, kunnen wij u een verzekeringsattest bezorgen dat aangeeft dat u bent aangesloten bent bij een meldkamer erkend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Facturatie – Ik heb een klant aangebracht. Wanneer ontvang ik mijn 2 maanden gratis abonnement?

  U ontvangt uw 2 maanden gratis van zodra het systeem werd geïnstalleerd bij uw referentie en we zijn/haar eerste betaling hebben ontvangen. U ontvangt een e-mail van zodra het systeem werd geïnstalleerd bij hem/haar. U krijgt een bevestiging per SMS van zodra we de eerste betaling hebben ontvangen.