Word gratis teruggebeld

Indien u op de pijl klikt, betekent dit dat u onze privacy- en cookieverklaring heeft gelezen en geaccepteerd.

*€200 korting, prijs incl. 21% BTW, op de kosten van de installatie als deze plaatsvindt binnen de 48u na de offerte van de veiligheidsadviseur. Aanbod niet cumuleerbaar.

Wie verwittigt de brandweer als u niet thuis bent?

Een rookmelder dient in de eerste plaats om u te verwittigen en te wekken terwijl u slaapt. Maar wat gebeurt er als u niet thuis bent als het brandalarm afgaat?

Dat is de belangrijkste reden om te kiezen voor een brandalarm dat in verbinding staat met een meldkamer. Zij nemen onmiddellijk actie in geval van brand.

Het brandalarm werkt altijd, ook wanneer de rest van het alarmsysteem is uitgeschakeld. Bovendien krijgt u een bericht op uw GSM wanneer het brandalarm afgaat. Dat geeft u de kans om snel te handelen, bv. de buren bellen.

rookmelder

Grotere veiligheid door koppeling aan onze eigen alarmcentrale

Een rookmelder in elke kamer

Een betrouwbaar brandmeldsysteem is één van de pijlers van een veilige woning. Bij brand telt élke seconde. Daarom raden wij aan om in elke kamer een rookdetector te plaatsen. Met Verisure beschikt u over een geavanceerd brandmeldsysteem met rookmelders die in serie gekoppeld zijn en verbonden zijn met onze meldkamer. Als een rookmelder bijvoorbeeld rook waarneemt in de slaapkamer zegt hij: “Brandalarm” en stuurt hij een signaal naar de andere detectoren van het systeem. Deze antwoorden: “Brandalarm, in een andere kamer!“.

De rookmelders zijn ook gekoppeld aan onze fotodetector die foto’s neemt en deze naar de meldkamer stuurten in geval van rookontwikkeling. U wordt ook via uw GSM verwittigd. Wanneer ten minste twee rookdetectoren waarschuwen voor rookontwikkeling kan onze alarmoperator rechtstreeks de hulpdiensten bellen, ook als er niemand thuis is. De beeldverificatie van de oorzaak van het alarm is voor de operator een extra hulpmiddel om snel de juiste maatregelen te treffen.

VerisureAssistance

Verisure

Wat zegt de wet ?

Sinds 20 november 2004 moet elke nieuwe woning met minstens vier rookmelders voorzien worden van onderling verbonden rookmelders of rookmelders die verbonden zijn met een centraal systeem, zodra de bouw is voltooid.

 

Sinds 1 juli 2006 zijn rookmelders verplicht in alle bestaande woningen (huizen, appartementen, studio's).

Het aantal benodigde rookmelders hangt af van de grootte van de woning. De plaatsing van de rookmelders is afhankelijk van het aantal verdiepingen.


HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

  • Sinds 1 juli 2005 zijn rookmelders verplicht in huurwoningen (huizen, appartementen, studio's).
  • U moet verplicht een rookmelder plaatsen in elke ruimte die u moet doorkruisen om van de slaapkamerdeur naar de uitgang te gaan en in elke slaapkamer als de deuren 's nachts gesloten zijn.


HET VLAAMSE GEWEST

  • Verhuurwoningen (huurovereenkomsten voor hoofdverblijfplaats na 31/12/2012), nieuwe te bouwen woningen en te renoveren woningen moeten voorzien zijn van voldoende rookmelders.
  • Sinds 1 oktober 2014 moeten ook alle studentenkamers over een rookmelder beschikken.
  • Als uw huis vóór 1945 is gebouwd, moet u het voor 1 januari 2016 van rookmelders voorzien. Alle huizen die na 1945 zijn gebouwd, moeten vóór 1 januari 2019 rookmelders hebben.

FAQ

Ja, in de Vbox Pro, het hart en brein van het alarmsysteem, bevindt zich een batterij. Deze neemt de stroomtoevoer over. De accu gaat bij normaal gebruik 24u mee.

U kunt het alarm steeds activeren in de delen van het huis die u niet gebruikt. Dit doet u heel eenvoudig via het bedieningspaneel. U kunt het alarm ook zo instellen dat kleine huisdieren zich vrij in huis kunnen bewegen als het alarm geactiveerd is.

Verisure wordt bij u in de buurt vertegenwoordigd door onze lokale alarminstallateurs, ook wel partners genoemd. Zij zijn gespecialiseerd in onze technologie en alarmsystemen. De alarminstallateur helpt u om de meest geschikte Verisure-alarmoplossing te kiezen voor uw woning.

Onze alarminstallateurs zijn:

  • CEVV Technical Services
  • Electrone
  • LRC Safety
  • Celds
  • CallExcell

U denkt er over uw woning te laten beveiligen? U bent van plan een alarmsysteem te laten installen, maar u wil eerst een idee van de prijs hebben? Klik dan hier om de prijs van ons alarmsysteem te bepalen.

Bij Verisure krijgt u een gepersonaliseerde offerte voor een alarm. Meer lezen.