Hoe werkt de Verisure alarmcentrale?

Met een Verisure-alarm wordt het alarmsysteem aangesloten op onze externe meldkamer. Dankzij deze beveiligde verbinding tussen uw woning en onze meldkamer geniet u van een effectieve en permanente bescherming tegen indringers en inbraakpogingen. Onze operatoren zijn 24 uur per dag beschikbaar om te reageren in geval van een alarm. Ze waarschuwen meteen de politie of andere hulpdiensten, afhankelijk van de situatie.

prijs alarm alarmsysteem

Hoe werkt de Verisure monitoring?

Wat gebeurt er in de praktijk als een Verisure-alarm wordt geactiveerd? Zodra er een alarm afgaat, wordt er automatisch een waarschuwing verzonden naar de meldkamer. De aanwezige operatoren controleren de situatie zodat er geen twijfel bestaat over de situatie, en controleren ze op de aanwezigheid van indringers voordat zij de politie op de hoogte brengen. Zo verminderen ze de valse alarmen die bij de hulpdiensten binnekomen.

De operatoren volgen hiervoor een rigoureuze controleprocedure, zonder dat de privacy van de beschermde personen ooit in het gedrang komt. Eerst luisteren de agenten in stilte naar het pand dankzij de VoiceBox dat in het Verisure-alarm is geïntegreerd. Daarna kunnen ze dankzij dit component meedelen dat de site beschermd is en de identificatiecode vragen die door de klant werd gekozen bij de installatie. Zonder antwoord zullen de operatoren de reeks van beelden raadplegen die automatisch door de bewegingsdetectoren worden genomen op het moment van de inbraak, dit om eventuele twijfels weg te nemen. De agenten zullen ook contact opnemen met de klant en, indien nodig, met de andere contactpersonen die door hem/haar op de lijst werden gezet.

Zodra er geen twijfel meer over bestaat dat er een inbraak plaatsvindt, verwittigen de operatoren de politie.

Als er op het eerste zicht niets ongewoons te zien is, maar er bestaat toch nog twijfel, dan kunnen de operatoren ook een bewakingsagent ter plaatse sturen die een inspectie van de woning (of de professionele ruimtes) doet om te bepalen of er de inbraak haaft plaatsgevonden.

Wat zijn de voordelen van een Verisure-alarm met meldkamer?

Waarom zou u kiezen voor een alarm met een meldkamer?

Als het alarm met meldkamer vaak wordt beschouwd als één van de beste beveiligingssystemen op de markt, omdat het u onder alle omstandigheden bescherming en een reactie biedt, in tegenstelling tot lokale en zelfcontrolerende alarmen. Deze laatste twee vereisen immers uw beschikbaarheid, of zelfs uw aanwezigheid, om effectief te zijn en inbrekers af te schrikken. Een lokaal alarm kan de sirene activeren, maar als uw huis geïsoleerd is en u bent niet ter plaatse, is het effect slechts beperkt. Een zelfcontrolerend alarm zal u naast het activeren van de sirene ook een waarschuwing sturen (SMS, push…). Maar als uw telefoon is uitgeschakeld of u bent niet bereikbaar zijn op het moment van de waarschuwing, zal dit ook een maat voor niets zijn.

Een alarm dat verbonden is met een meldkamer, kan dankzij de 24/7 beschikbaarheid van operatoren op elk moment van de dag reageren en een interventie doen. U profiteert dus van lokale actie (activering sirene) en actie op afstand dankzij de beveiligingsprocedures die ook externe bewakingsagenten mobiliseren.

Kies voor een optimale gemoedsrust met een Verisure alarmsysteem

Door uw beveiliging toe te vertrouwen aan Verisure, de Europese marktleider van alarmsystemen verbonden met een meldkamer, profiteert u van verschillende voordelen:

  • Het beveiligingssysteem is multi-risico: inbraak, thuisjacking, rook, huiselijke ongevallen…. Onze bewakingsagenten op afstand zijn hiervoor opgeleid en weten hoe ze adequaat moeten reageren op elke situatie.
  • Onze meldkamer is NEN-EN 50518 en ISO 9001 gecertificeerd, de garantie voor uitmuntende bescherming van onze klanten.
  • Wij beschikken over een doorgdreven kennis over de componenten en hun werking. Door alleen Verisure componenten te installeren en te werken, zorgen we ervoor dat onze klanten optimaal beschermd zijn in hun huizen en bedrijven.

Vraag uw gratis offerte aan Meer over de Verisure alarmsystemen

 

Vraag uw gratis offerte aan

*

* Geniet van 50% korting op de pakketten! 50% korting, prijs incl. 21% BTW, op de installatiekosten van de pakketten bij installatie van het Verisure-alarmsysteem, binnen de 48u na de offerte van de veiligheidsadviseur. Aanbieding niet cumuleerbaar met andere promoties en/of kortingen. Aanbieding geldig tot en met 31/12/2023.