Word gratis teruggebeld

Indien u op de pijl klikt, betekent dit dat u onze privacy- en cookieverklaring heeft gelezen en geaccepteerd.

Wat verstaan we onder een homejacking of een home invasion?

Een home-invasion is een inbraak die plaatsvindt terwijl de bewoners thuis zijn. Het is een recente vorm van overval met geweld in de huizen van de slachtoffers, omdat waarbij het bij ernstigste gevallen gepaard kan gaan met geweldpleging door de inbrekers. Dit fenomeen neemt in België in aantal steeds toe. We noemen het homejacking, wanneer inbrekers daarnaast ook met de auto(‘s) van de slachtoffers er van door gaan.

De cijfers zijn sinds 2014 meer dan verdubbeld*: in 2018 waren er al meer dan 200 gevallen van home invasions in België.

Keypad sécurité

De SOS functie van Verisure

Het bedieningspaneel voor alarmmeldingen maakt het ook mogelijk om in geval van gevaar contact op te nemen met de operatoren via de SOS-knoppen.

Door de twee SOS-toetsen in te drukken, wordt onmiddellijk een waarschuwing naar de operatoren in onze alarmcentrale gestuurd. Zo kunnen ze de situatie goed inschatten en onmiddellijk de juiste hulpdiensten verwittigen, of het nu gaat om een geval van agressie of een medische noodsituatie. De operator blijft in contact met het slachtoffer tot de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Bovendien kan het klavier het signaal van de deurbel doorgeven. U kan het instellen zodat u geïnformeerd wordt over de aanwezigheid van een persoon in de ingang.

Wat stelen inbrekers als eerste?

Inbrekers worden steeds creatiever om hun doel te bereiken, en helaas blijven de daders vaak ongestraft.

Volgens de cijfers van de federale politie vonden in 2017 52.782 inbraken plaats. Het stijgt in het voorjaar en piekt in de zomer, wat overeenkomt met de vakantiemaanden. In 40% van de gevallen vindt de inbraak plaats in aanwezigheid van de bewoners en zorgt het gemiddeld tussen de 3.000 en 4.500 euro aan schade. En dan is er nog de morele schade van het veroorzaakte trauma of de aanvallen op familieleden.

Wat gestolen voorwerpen betreft, tonen de resultaten een band tussen de theoretische waarde en het vervoersgemak. Ringen, kettingen, edelstenen, juwelen, en kleine en gemakkelijk te verbergen sieraden staan bovenaan de lijst en zijn goed voor meer dan 50% van de aangiftes. Daarnaast zijn fototoestellen, videos, computers, tablets en smartphones een geliefd doelwit. Tot slot zijn contant geld en verschillende betaalmiddelen (zoals chequeboekjes, creditcards, enz.) in trek, vlak voor identiteitsdocumenten, paspoorten en kunstvoorwerpen.

Om het risico op inbraken tot een minimum te beperken is het dan ook meer dan noodzakelijk om uw huis goed te beveiligen.

Image-brokenglass

State-of-the-art technologie en getrainde operatoren

Bij een inbraak telt elke seconde. Terwijl de wereldwijde markt voor particuliere beveiliging de afgelopen tien jaar gestaag is gegroeid, is de sector van de bewaking op afstand één van de meest dynamische sectoren.

De financiële impact, in combinatie met de psychologische en emotionele gevolgen, moedigt Belgen aan om hun huizen te beveiligen en ongewenste bezoekers buiten te houden. Vandaag kiezen duizenden huishoudens voor bewaking op afstand om hun dierbaren en eigendommen te beschermen. Deze trend wordt voornamelijk gedreven door drie comparatieve voordelen van monitoring op afstand:

  • De combinatie van technologie en menselijke interventies
  • De technologische evolutie van systemen voor bewaking op afstand;
  • Diversificatie van het beschermingsniveau: huishoudelijk ongeval, medisch noodgeval, brand, geweldpleging, enz.

Een alarm is de beste manier om uw veiligheid te garanderen. Maar als uw alarm afgaat als u niet thuis bent en er wordt niemand verwittigd, dan is de effectiviteit van een installatie dus erg beperkt. Het is de interactie met èchte mensen wat een alarminstallatie efficiënt maakt. Operatoren in een alarmcentrale zijn speciaal opgeleid om in alle noodsituaties te kunnen handelen en nemen snel de juiste beslissing als er een alarmmelding is.

Verisure

De follow-up/De opvolging

Met een geconnecteerde alarm kan u nu uw huis op afstand controleren.

Naast sensoren die u beschermen tegen inbraak kan u de veiligheid van uw huis ook verhogen met rookmelders. De aangesloten rookmelders waarschuwen de meldkamer onmiddelijk als er rook wordt gedetecteerd en de operatoren informeren de brandweer, ook als u niet thuis bent.

De alarmen hebben ook een SOS-knop waarmee u 24 uur per dag toegang heeft tot hulp wanneer u het slachtoffer bent van een huishoudelijk ongeval, agressie of een medische noodsituatie. Een nuttige functie voor kwetsbare mensen.

Vraag uw gratis offerte aan

Veiligheidsstudie

Veiligheidsoplossingen die aanvankelijk voorbehouden waren voor banken en juweliers, zijn nu toegankelijk voor iedereen, zodat ook particulieren altijd van een optimale gemoedsrust kunnen genieten.

Zoals u kan begrijpen, kan een alarm alleen maximaal renderen als er een goed beeld is van de eigenaar en zijn levensstijl. Daarom biedt Verisure u een gratis veiligheidsstudie van uw huis en een offerte op maat voor de installatie.

Verisure bewaakt al meer dan 80.000 woningen in ons land, 24 uur per dag, 7 dagen per week.