Praktisch

HOEVEEL KOST EEN INBRAAK?

Hoeveel kost een inbraak?

Een inbraak is altijd een traumatische gebeurtenis. Naast het trauma en het gevoel van inbreuk op de privacy dat dit met zich meebrengt, brengt het vaak hoge kosten met zich mee, hetzij in termen van verlies, hetzij in termen van gestolen goederen, hetzij in termen van veroorzaakte schade.

 

Gemiddeld levert een inbraak tussen de 3000 en 4500 euro schade op. Wetende dat minder dan een kwart van de slachtoffers meer dan 5000 euro kan declareren, en de kosten kunnen zelfs oplopen tot 5-cijferige bedragen.

 

Wat zijn de kosten van een inbraak?

 

Naast de schade veroorzaakt door het binnendringen, zoals beschadigingen aan deuren en ramen, zijn de meest gestolen voorwerpen voornamelijk juwelen. Deze objecten, die vaak een grotere sentimentele waarde hebben dan de monetaire waarde, zijn het prioritaire doelwit van inbrekers.

Daarna volgen multimedia-apparatuur zoals laptops, tablets en televisies, waar altijd veel vraag naar is, maar ook contant geld en creditcards, zijn gegeerde doelwitten. In geval van twijfel is het dus beter om het hele huis effectief en optimaal te beschermen en te beveiligen.

 

Alarmen goedkoper dan de veroorzaakte kosten

 

U hoeft geen duizenden euro’s uit te geven om om uw huis of appartement te beveiligen met een alarm. De beste oplossing is om een veiligheidsadviseur bij u thuis te laten komen om een offerte op te stellen. Aangezien elk huis van verschillende grootte is, met bewoners met verschillende gewoonten, moet het ontwerp van het alarmsysteem worden aangepast om een optimale veiligheid te garanderen.

 

Bovendien kunt u dankzij een alarmsysteem dat op afstand wordt bewaakt, profiteren van de diensten van bewakingspersoneel dat altijd alert is om inbrekers af te schrikken en aanzienlijke kosten en schade te voorkomen.

 

Dit toont aan dat, wat inbraken betreft, voorkomen beter is dan genezen

Praktisch