Huisbeveiliging

DE OMGEVING VAN UW WONING BEÏNVLOEDT HOE GOED ZE BEVEILIGD IS

De omgeving van uw woning beïnvloedt hoe goed ze beveiligd is

Wat maakt uw woning kwetsbaar voor inbraken? Meerdere elementen spelen daarin een rol en elke factor heeft op zijn eigen manier een impact op het beveiligingsniveau.

De omgeving van uw woning

Heeft u gehoord dat er is ingebroken in uw buurt? Onthoud dan dat bepaalde wijken makkelijker geplaagd worden door inbraken dan andere. Zo maakt de nabijheid van een snelweg uw buurt kwetsbaar, net als de ligging in een weinig gebruikte/schaars verlichte straat. Het zijn factoren die de kans op inbraken in uw woning verhogen: het biedt de inbrekers immers de mogelijkheid onopvallend te werken, zeker als uw woning een rechtstreekse toegang vanaf de weg heeft.

Type woonst

Uiteraard wordt een goed gelegen appartement in een gebouw onder toezicht niet gekenmerkt door dezelfde risico’s als een alleenstaand en afgelegen huis. Hoe makkelijker de toegang tot uw woning, hoe minder goed ze beveiligd is. Dat geldt zowel voor een appartement op het gelijkvloers als voor een duplex met terras op de bovenverdieping of voor een rijhuis.

Hoe meer ingangen u heeft (in de ruime betekenis, dus deuren, dakramen en vensters), hoe groter de risico’s. Meerpuntsloten of luiken kunnen ongewenste bezoekers de toegang belemmeren, maar ze zijn minder efficiënt dan geblindeerde ramen of deuren.

Vergeet ook niet dat een huis niet altijd willekeurig wordt overvallen en dat bepaalde dieven de gewoonten van hun toekomstige slachtoffers observeren. Een woning die vaak leegstaat of bewoond wordt door een enkele persoon, houdt ook een groot risico in.

Er bestaan oplossingen

Wilt u weten hoe goed uw woning beveiligd is? We gaven u al enkele tips om uw huis beter te beschermen tegen inbraken. Voor een grondige analyse kunt u een beroep doen op een erkend veiligheidsadviseur die een gratis veiligheidsstudie zal uitvoeren. Op basis daarvan zal hij u de beste oplossingen voor uw woning voorstellen.

Huisbeveiliging