Bewakingscamera’s

Een bewakingscamera is misschien het eerste middel tegen inbraak waaraan mensen denken. De installatie van bewakingscamera’s in en rond een woning (of bedrijf of winkel) heeft twee duidelijke doelstellingen: de indringer afschrikken en, als de indringer niet door de camera’s is ontmoedigd, de beelden van zijn of haar misdrijf bewaren.

Wanneer zichtbaar aangegeven wordt dat er een camerabewakingssysteem rond het huis is opgesteld, geeft dit voor wandelaars of inbrekers inderdaad het gevoel dat het huis goed beveiligd is.

De kosten van een camerabewakingssysteem kunnen hoog oplopen, afhankelijk van de kwaliteit van de camera, de functies die erbij horen (smartphone-applicatie, video-opname, etc.) en het installatiegemak.

Een camera zal echter meestal niet voorkomen dat een inbreker het huis binnendringt.Vaak dragen ze een muts of een kap om niet herkend te worden door de bewoners of door eventuele camera’s of fotodetectoren. In dit geval zal het gebruik van de beelden die door de camera’s zijn gemaakt niet veel nut hebben voor de politie.

Meer lezen over camerabewaking

protection anti-intrusion

De gepantserde deur

De gepantserde deur is een zeer effectieve manier om te voorkomen dat een potentiele inbreker de deur van de woning of winkel intrapt.

De prijs van een dergelijke deur is zeer hoog en past niet bij alle budgetten. Een basis gepantserde deur kost tussen 1.500 € en 4.000 €.

Bovendien is deze bescherming relatief als het niet het enige toegangspunt tot de woning is: een toegankelijk raam of een achterdeur zal in het algemeen de voorkeur genieten omdat deze minder zichtbaar is voor voorbijgangers of buren.

Tot slot kan deze bescherming zich tegen u keren. Als de gepantserde deur geen dieven binnenlaat, laat die ook geen hulpdiensten binnen als u zich in nood bevindt en niet in staat bent om de deur te openen.

Verisure

De waakhond

De waakhond is een oplossing die vaak wordt voorgesteld om een woning te beveiligen. Is er een betere manier dan een trouwe vriend die uzelf en uw gezin beschermt tegen indringers en inbrekers?

De kosten qua geld en tijd voor een waakhond zijn niet te negeren: als je goed voor je hond zorgt, zal het nodig zijn om ten minste te rekenen op één bezoek per jaar aan de dierenarts, de verplichte vaccinaties, het chippen en de sterilisatie. Vergeet niet dat hoe groter uw hond is hoe duurder hij zal zijn in dagelijkse voeding.

Deze beveiliging helpt ook niet tijdens uw vakantie. Een hond kan immers niet enkele weken alleen thuisblijven wanneer u op vakantie vertrekt.

Vergeet ook niet dat u verantwoordelijk bent wanneer uw huisdier een andere persoon aanvalt. In bepaalde omstandigheden, kan een eigenaar veroordeeld worden wanneer zijn hond een inbreker aanvalt.

Een hond verhindert bovendien niet dat een inbreker de woning binnendringt. Inbrekers weten hoe ze een hond kunnen neutraliseren, al dan niet permanent.

Verisure

Een self-monitoring alarmsysteem

Indien uw doel is om te verhinderen dat iemand uw woning binnendringt, is het alarmsysteem het meest geschikt.

Een keuze maken tussen de verschillende types alarmsystemen op de markt is niet eenvoudig.

Een self-monitoring alarmsysteem installeert u meestal zelf in uw woning. Eéns geïnstalleerd, monitort u zelf de activiteit via een applicatie op een smartphone of tablet.

U wordt via de applicatie verwittigt bij inbraak en u kan zelf de politie contacteren indien u een inbraak vaststelt.

Het voordeel van dit systeem is de sirene, die inbrekers laat merken dat ze een beveiligd pand binnendringen De sirene heeft ook een ontradend effect en trekt de aandacht van de buren.

Deze alarmen verwittigen u echter enkel via meldingen op uw smartphone of tablet. Indien u niet ter plaatse bent, niet beschikbaar bent, of op vakantie bent, merkt u de inbraak pas op wanneer terug thuis bent en het al te laat is. Ook wanneer u niet in de buurt van uw smartphone bent of geen internetbereik heeft, merkt u de inbraak niet op tijd op.

Verisure

Alarmsysteem met SMS-berichten

Deze systemen hebben dezelfde werkwijze als de self-monitoring systemen. Maar deze systemen sturen u ook een SMS-bericht. Zo bent u niet afhankelijk van Wi-FI of 4G-bereik om verwittigd te worden in geval van alarm. Deze dienst is bijna altijd betalend via abonnement of forfait.

Indien u niet ter plaatse bent, niet beschikbaar bent of niet in de buurt van uw telefoon bent, kan u niet onmiddellijk verwittigd worden in geval van inbraak en ontdekt u deze pas wanneer het te laat is. Indien u wel beschikbaar bent, heeft u twee opties: U gaat zelf zo vlug mogelijk ter plaatse en bent misschien op tijd om de inbreker/inbrekers zelf te confronteren. Of u belt de politie en hoopt dat deze op tijd ter plaatse zijn om de inbrekers te confronteren. Maar in dit geval weet u niet of het om een echte inbraak gaat of een vals alarm.

Alarmsysteem met meldkamer

Wat onderscheidt een alarmsysteem met meldkamer van de andere types?

Dit alarmsysteem is verbonden met een meldkamer (in het geval van Verisure is deze gecertifieerd). Wanneer een alarm veroorzaakt wordt, wordt dit onmiddellijk doorgestuurd naar een operator van de meldkamer.

Bij Verisure worden er in geval van alarm drie foto’s genomen door de fotodetector. Deze worden meteen doorgestuurd naar de operator. Hij kan dan onmiddellijk bekijken of het om een reëele inbraak of een vals alarm gaat. Wanneer hij een inbraakpoging vaststelt, contacteert de operator meteen de politie via een prioritaire lijn. Hij kan tegelijkertijd communiceren via de VoiceBox ter plaatse en zo de inbrekers laten weten dat ze zich in een beveiligde zone bevinden en dat de politie onderweg is.

Of u nu ter plaatse bent of niet, beschikbaar of niet, in de buurt van uw telefoon of niet, het maakt niet uit. Onze gecertifieerde operatoren nemen zonder aarzelen de beste beslissing om uw huis of onderneming te beschermen.

Meer weten over de alarmsystemen van Verisure

inbraakbeveiliging

Vraag uw gratis offerte aan