Huisbeveiliging

OVERZICHT 2017: OPVALLENDE INBRAAKCIJFERS- EN TRENDS

Overzicht 2017: opvallende inbraakcijfers- en trends

We hebben de cijfers van onze Verisure meldkamer onder de loep genomen voor het jaar 2017. In welke maand vonden de meeste inbraken plaats? En op welke dagen? Welke tijdstippen zijn het ‘meest gevaarlijk’? Ontdek de meest opmerkelijke inbraakstatistieken voor 2017 in onderstaande infographic!

In 2017 waren er 12% minder inbraken dan in 2016.

De meeste inbraken vonden plaats in de winter (28%), de minste in de zomer (21%).

De meeste inbraken vonden plaats in de winter (28%), de minste in de zomer (21%).

De meeste inbraken vonden plaats in de winter (28%), de minste in de zomer (21%).

De absolute piek in het aantal inbraken zagen we in december. Er waren dan 46% meer inbraken dan het gemiddelde aantal inbraken in 2017. Deze trend stelden we ook vast in 2015 en 2016. De toename in inbraken startte al in november, met een sterke sprong van 40% ten opzichte van oktober.

Vooral kerstdag is een geliefde dag voor inbrekers, met een toename van 67% ten opzichte van het gemiddelde.

De rustigste maand op het vlak van inbraken was februari. Er waren dan 48% minder inbraken dan het gemiddelde van de rest van het jaar.

Twee dagen van de week waren het meest in trek bij inbrekers: vrijdag en zaterdag. Maandag bleek voor inbrekers een rustdag te zijn. Dit in tegenstelling tot de voorbije jaren, toen was zondag de minst populaire dag.

De meeste inbraken vonden net als vorige jaren plaats rond 19u. Dit is opvallend omdat de meeste mensen dan thuis zijn. ’s Nachts tussen 2u en 4u volgde er altijd een nieuwe piek.

De minste inbraken vonden plaats tussen 11u en 12u.

De meeste inbraken gebeurden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (65%), gevolgd door Wallonië (21%) en tot slot Vlaanderen (14%).

Huisbeveiliging