Publicaties

Publicaties

Persbericht: “Verisure en AXA, partners in de strijd tegen inbraken” – 27/10/2017

Verisure en AXA, partners in de strijd tegen inbraken

 

Brussel, 27 oktober 2017 – Het Verisure alarmsysteem met onderhoudscontract en VoiceBox heeft als eerste het veiligheidslabel van verzekeringsmaatschappij AXA verkregen. De twee grote merken slaan de handen in elkaar om de woningen van hun klanten optimaal tegen diefstal te beschermen. Voordelen voor de klant: tot 25% korting op de diefstalpremie en een grotere gemoedsrust.

 

Een geavanceerd alarmsysteem

AXA heeft ervoor gekozen om Verisure, de Belgische marktleider in bewaakte alarmsystemen, als eerste haar nieuwe veiligheidslabel toe te kennen. Doorslaggevend in de keuze van AXA waren de kwaliteit van de dienstverlening van Verisure, de innovatieve producten en het feit dat Verisure de eerste Europees erkende meldkamer geopend die over het EN50518-certificaat beschikt. Daarmee voldoet de meldkamer aan de strengste Europese criteria inzake dienstkwaliteit, interventiesnelheid en beveiliging. De Verisure veiligheidsadviseurs verplaatsen zich op aanvraag naar de woning van de klant om een volledige veiligheidsanalyse op te maken. Ze stellen vervolgens concrete oplossingen en technische tips voor om het risico op inbraken te vermijden.

Elk Verisure alarmsysteem is verbonden met een meldkamer die 24/7 de woning bewaakt en bij een inbraak- of brandalarm, of noodsituatie onmiddellijk actie onderneemt. Via de Voicebox, een ingebouwde luidspreker, kunnen de operatoren van de meldkamer bij alarm contact opnemen met de woning. Zo kunnen ze meeluisteren maar ook in de woning spreken om sneller de noodzakelijke maatregelen te nemen. Beeldverificatie is ook mogelijk aan de hand van foto’s via de fotodetector. Bovendien kunnen de nieuwe Verisure shocksensoren die op ramen en deuren worden aangebracht, het alarm activeren zodra er trillingen worden waargenomen die op een inbraakpoging wijzen. Tot slot kan de klant zijn Verisure alarmsysteem vanop afstand beheren via een smartphoneapplicatie.

Door de combinatie van deze innovatieve technologie, certificeringen en dienstkwaliteit heeft AXA haar criteria voor alarmsystemen voor de beveiliging van woningen geactualiseerd.


Ten dienste van hun klanten

Verisure belooft haar klanten inbraken te detecteren vóór ze effectief plaatsvinden. En dat is nu net wat AXA heeft overtuigd: “Als leider op de markt van de schadeverzekering evolueert AXA mee met de nieuwe technologieën. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met Verisure onze klanten totale gemoedsrust kunnen bieden op het vlak van diefstalpreventie. Overigens blijft ook de makelaar een actieve rol spelen in het verlenen van persoonlijk advies en ondersteuning aan elk van onze klanten.” Jef Van In, CEO van AXA Belgium

 

“Vandaag zijn zowat 240 000 alarmsystemen aangesloten op een meldkamer in België; waarvan er 65 000 systemen met onze meldkamer verbonden zijn. En dat aantal loopt jaar na jaar op. Door nauw met AXA samen te werken kunnen we een groter publiek sensibiliseren voor de beveiliging van hun woning en voor de doeltreffendheid van alarmsystemen die met een meldkamer verbonden zijn.” Sven Bols, Gedelegeerd bestuurder van Securitas Direct België.

Contact info:

Tiziana Rizzo
PR & External Communications Manager
[email protected]