Publicaties

Publicaties

Media Alert: 200 nieuwe aanwervingen – 19/11/2019

Verisure België plant dit jaar nog 200 nieuwe aanwervingen

Om de jaarlijkse groei van 25% te ondersteunen, zet Verisure, de marktleider in België voor alarmsystemen aangesloten op een meldkamer, een nieuwe golf vacatures open. In heel België wordt gezocht naar 200 nieuwe profielen vóór 2020.

 

Verisure

200 openstaande functies om de groei en ambitie van Verisure België te ondersteunen.

Ondanks de economische context blijft Verisure een bedrijf dat al jaren een stabiele groei neerzet en met vertrouwen naar de toekomst kijkt. De beveiligingssector is erg dynamisch, vooral het segment van de particulieren en kleine bedrijven. Zo is er al jaren een stijgende vraag naar onbekabelde systemen aangesloten op een meldkamer die 24/7 gemoedsrust biedt aan klanten, waar ze zich ook bevinden. Ook de mogelijkheid het syteem te controleren en bedienen via de app zorgt voor een stijgende vraag.

Door het jaarlijkse groeipercentage van 25% dat de afgelopen 5 jaar telkens wordt gehaald, heeft het bedrijf van zijn recruteringsbeleid een prioriteit gemaakt. Verisure is van plan om de komende 4 maanden 200 nieuwe vaste plaatsen in te vullen over heel België. Het is een trend sinds jaren: het personeelsbestand is de voorbije 4 jaar verdubbeld tot bijna 500 werknemers, en het zal zich in 2020 ongetwijfeld verder zetten.

Edouard Rekko, Managing Director van Verisure België, verklaart “Verisure besteedt veel aandacht aan rekrutering. Onze klanten hebben behoefte aan goed opgeleide en competente adviseurs. De beste beveiligingdienst bieden betekent niet alleen de beste beschikbare technologie verdelen, het is ook de professionele teams hebben die onze klanten adviseren en bijstaan in moeilijke situaties zoals inbraak, brand of medische noodgevallen.”

 

Gezochte profielen: beveiligingsexperts in alle provincies en functies in de ondersteunende diensten op het hoofdkantoor in Brussel

Verisure beheert de hele veiligheidsketen: de veiligheidsstudie, het productaanbod, de installatie en de assistentie bij noodgevallen gebeurt door eigen personeel die de procedures en de producten volledig kennen. Daarmee onderscheidt het zich van andere alarmsystemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het zijn niet enkel de componenten die het alarmsysteem maken: mensen beschermen mensen bij Verisure.

De rekrutering is gericht op vaste contracten in verschillende domeinen, met een focus op veiligheidsadviseurs. Zij begeleiden de klanten bij de conceptie van een veiligheidsstudie op maat van hun behoeften en zorgen daarna ook voor de installatie.

Deze specifieke profielen zijn zowel commerciëel als technisch sterk, maar omdat de beschikbare vooropleidingen onvoldoende aansluiten op de noden, zet Verisure zèlf sterk in op een leertraject. In een intensieve vooropleiding wordt zowel voorzien in risico-analyse training, sales-skills als installatietechnieken. Dit wordt gevolgd door een on-the-job coaching waardoor ze snel kunnen doorgroeien tot een volwaardige veiligheidsadviseur. Op lange termijn kunnen deze talenten ook zèlf doorgroeien tot coach of teamleader, wat perspectieven biedt voor nieuwkomers.

Naast de veiligheidsexperten is ook de rol van de agenten in de eigen meldkamer cruciaal. Zij behandelen elke maand meer dan 100.000 alarmmeldingen. Door hun accurate verificatie verminderen ze substantieel de valse alarmen die bij de hulpdiensten binnenkomen en verzekeren ze zo de veiligheid van de gezinnen.

Tenslotte worden er voor het hoofdkantoor in Brussel verschillende profielen gezocht om de groei verder te ondersteunen.

 

Opleiding, ontwikkeling en loyauteit vormen de kern van het HR-beleid van Verisure

Alle managers in de branches zijn doorgegroeid uit een functie als veiligheidsadviseurs en daarom wil Verisure blijven inzetten op de recrutering van deze talenten. Edouard Rekko wijst er op dat  “Verisure wil een factor zijn in de sociale promotie door het ontwikkelen van carrièremogelijkheden en het bieden van interne promoties. Elk jaar zien we dat tientallen medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen of  hun kans grijpen bij interne mobiliteit. Bovendien recruteren we ook in regio’s met een hoge werkloosheidsgraad en niet enkel in de centrumsteden waar de krapte op de arbeidsmarkt sowieso al erg hoog is.

Jim Verstraete, Directeur Human Resources bij Verisure, voegt hieraan toe “we geloven dat de professionele toekomst van een kandidaat ook in zijn handen ligt. We bieden de mogelijkheid voor elke kandidaat om zijn of haar professioneel pad te schrijven. Over de jaren hebben we zo meer dan 200 veiligheidsexperts opgeleid.

Verstraete concludeert “Bovendien staanonze aanwervingen  open voor iedereen, ongeacht het geslacht, de opleiding, ervaring, of afkomst. Diversiteit komt onze groei ten goede, want we maken gebruik van een ruimere pool van potentiële kandidaten en we kunnen zo ook verschillende klantengroepen beter bedienen.”

 

Contact info :

Tiziana Rizzo
PR & External Communications Manager
[email protected]