Lifestyle

EEN VEILIGE (EN VERANTWOORDE) VAKANTIE? MEER DAN OOIT VERDIEND!

Een veilige (en verantwoorde) vakantie? Meer dan ooit verdiend!

augustus 2020

Het was lang wachten op de vakantie. Na enkele lastige maanden zag het er even beter uit, maar de komende weken moeten we toch weer extra opletten voor het virus. Toch hebben we met zijn allen uitgekeken naar een welverdiende vakantie.

Het is tijd om even de dagelijkse routine, de drukte en de stress achter je te laten en te genieten van een goed boek, een wandeling en de lange gesprekken na het diner.

Maar het is vooral ook tijd om dit op een verantwoorde manier te doen. Gezien de huidige situatie, moeten we weer bijkomende regels in acht nemen en dus alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen volgen. En daarmee bedoelen we zowel op sociaal- als gezondheidsgebied, als op gebied van de bescherming van onze huizen en bedrijven, die we even achterlaten om op krachten te komen.

Bij Verisure België werken we elke dag hard om dat mogelijk te maken. Om de veiligheid van u en uw familie thuis te garanderen, waken onze agenten 7 dagen per week vanuit de grootste alarmcentrale van België over uw woning. Zo behandelden ze in 2020 al meer dan 380 000 alarmen.

Ons gecertifieerd team in het hoofdkwartier reageer in lijn met alle veiligheidsprotocollen, in minder dan 29 seconden als er een alarm- of noodsignaal wordt binnenkomt. Wanneer de situatie dat vereist, brengen we de eigenaars op de hoogte. En standaard nemen we ook contact op met de politie of hulpdiensten. We zijn ontzettend trots op deze korpsen waarmee we zo vlot kunnen samenwerken.

Veiligheid en de zomer van 2020 in België

Op dit punt kunnen er vragen rijzen:

Is België een onveilig land? Helemaal niet, we bevinden ons in een bevoorrechte situatie, waarin de combinatie van publieke en private veiligheid zo een effectieve combinatie vormt dat alle Belgen een goede gemoedsrust kunnen hebben.

Zijn er veel inbraken? Meer dan we zouden willen. Hoewel we zeer hoge veiligheidscijfers hebben en de inbraken en dalende trend vertonen, blijkt uit recente gegevens van de Federale Politie dat we gemiddeld nog steeds met 129 inbraken per dag te maken hebben.

Moet je daarom bang zijn? Helemaal niet, in onze meldkamer werkt een team van gecertifieerde  operatoren over de veiligheid van onze klanten, en die nauw samenwerken met de hulpdiensten.

Het is duidelijk dat hoe minder aantrekkelijk je het maakt voor inbrekers, hoe veiliger het wordt voor iedereen. Daarom hebben we het altijd over een optimale beveiliging, die technologische en fysieke maatregelen combineert. Het heeft geen zin om het beste hek ter wereld te hebben als uw deur niet gesloten is, of het beste beveiligingssysteem op de markt te hebben (van Verisure), als u geen ramen niet sluit.

Enkele veiligheidstips

Inbrekers zijn altijd op zoek zijn naar gemakkelijke inbraken, zoals huizen zonder noemenswaardige beveiliging. We raden dan ook aan om een reeks maatregelen en routines in acht te nemen die u in staat stellen om het niveau van bescherming van uw huis te verhogen:

  • Sluit steeds goed alle deuren en ramen.
  • Laat geen kostbaarheden in het zicht.
  • Plaats geen berichten op uw sociale netwerken wanneer u op vakantie gaat of wanneer u terugkomt.
  • Vraag uw buren of vrienden om uw brievenbus te legen, zodat het niet overduidelijk is dat er niemand thuis is.
  • Controleer de staat van uw sloten.
  • Zorg ervoor dat de buitenkant van uw huis goed verlicht is.
  • Shakel van gesprekken van de vaste lijn door naar de mobiele telefoon. Een telefoon die eindeloos rinkelt verraadt meteen dat er niemand thuis is.
  • En tenslotte, vergeet je alarm niet aan te zetten…

Bij twijfel is technologie je grootste bondgenoot. Zo kan je nu altijd en overal controleren wat er in en om je huis gebeurt als je er niet bent, eenvoudigweg zoals met de Verisure app. Ben je niet bereikbaar? Geen nood. Onze agenten verifieren meteen de situatie ter plaatse en kunnen dankzij onze fotodetectoren onmiddelijk het nodige doen.

Voorkomen is beter dan genezen, want wie nodige voorzorgsmaatregelen neemt, kan genieten van een zorgeloze zomer. En wij helpen te beschermen wat voor u belangrijkst is, zoals we dat al bijna 15 jaar doen.

Geniet van je vakantie!

Lifestyle