Huisbeveiliging

EEN WAAKHOND HEBBEN: EEN GOED IDEE?

Een waakhond hebben: een goed idee?

Het idee van een waakhond om uw huis te beveiligen is in uw hoofd, maar u aarzelt nog steeds? Als het idee zijn charme heeft, is het verwelkomen van een dier in een huis niet onbelangrijk, vooral als het een specifieke functie aan het dier moet toekennen.

Opgemerkt moet worden dat de meest ingewikkelde zaak voor een inbreker de toegang tot de binnenkant van een gebouw is. Als dat laatste niet lukt na een paar minuten, valt hij vaak af, maar ze kunnen ook een keer naar binnen worden afgeschrikt door een alarmsirene, een menselijke aanwezigheid of het plotselinge geblaf van een hond.

 

Inbrekers voorbereid op honden

Als uw huis al gespot is, kan de inbreker zich op de aanwezigheid van het dier hebben voorbereid. Het is heel goed mogelijk om een hond af te leiden, zoals hem te laten inslapen met een slaappil in een stuk vlees. Maar het is ook mogelijk dat de inbreker radicaler is. Het vinden van zijn dode hond op hetzelfde moment als een inbraak kan een uiterst gewelddadig moment zijn.

 

Het is vooral een hond

Zelfs als u een hond adopteert om hem een specifieke functie toe te kennen, zoals het houden van uw huis, is het nog steeds een huisdier met behoeften. Naast het moeten trainen voor deze functie, genereert uw vierbenige vriend klappen in kroketten, dierenarts, verzekering,….. Vooral omdat waakhonden niet klein van formaat zijn. Het zijn inderdaad Duitse herders, Doberman…..

Bovendien heeft hij aandacht nodig en kan hij niet lang alleen zijn. Het zal niet in staat zijn om uw huis te beschermen tijdens uw vakantie.

Het kan een uitstekend afschrikmiddel zijn in aanvulling op een gecontroleerd alarmsysteem op afstand. Op deze manier wordt uw hond ook beschermd in geval van inbraak!

Huisbeveiliging