Technologie

SCHOCKSENSOREN: EEN SCHILD TEGEN INBRAKEN

Schocksensoren: een schild tegen inbraken

Wat is een Schocksensor en waarvoor wordt deze gebruikt?

Schocksensoren zijn magnetische contacten die op deuren of ramen worden geplaatst en worden gebruikt om uw huis of bedrijfspand te beveiligen door de toegang te beschermen. Deze perimeterdetectoren zijn essentiële elementen van een alarmsysteem en voorkomen indringers door elke opening te signaleren wanneer het alarm wordt geactiveerd. Ze kunnen zelfs lichte trillingen detecteren als gevolg van een poging om de vleugels te forceren (geforceerde deur, raam dat gemanipuleerd wordt….). We doen ze.

Gebruikt in aanvulling op bewegingsmelders, garanderen ze de bescherming van uw huis of werkplek.

 

Hoe werkt een openingsdetector?

Schocksensoren gebruiken het magnetisme van een magneet. Ze bestaan uit twee elementen: de magneet en de schakelaar. Het contact van deze twee elementen zorgt voor bescherming van de perimeter (toegangsbeveiliging: deuren, ramen, erkers…). De magneet en schakelaar worden naast elkaar geplaatst wanneer de deur of het raam gesloten is. Wanneer het zich opent, scheiden de twee elementen zich van elkaar en breken ze het magnetische veld dat ze voorheen deelden. Het is deze breuk die wordt geïnterpreteerd als een indringing.

Het signaal wordt vervolgens doorgestuurd naar het controlecentrum van het systeem en onmiddellijk naar het externe controlecentrum voor optimale bescherming.

 

De voordelen van Schocksensoren

Schocksensoren detecteren magnetisch de opening van de toegang waartoe ze vastzitten, de detectie van plotselinge schokken of de accumulatie van microschokken. De technologie van de hoge gevoeligheidsschocksensor maakt het mogelijk om bij de geringste manipulatie van de sjerpen te worden gewaarschuwd, zelfs voordat ze gebroken zijn of indringers uw huis binnenkomen (met of zonder te breken en binnen te gaan).

 

Hoe installeer ik een openingsdetector?

De zender is bevestigd aan de binnenkant van de te beschermen plaatsen, op de deur of het raamkozijn (het vaste deel). De magneet is bevestigd aan de rechtopstaande kant van het openingsdeel, zodat de maximale afstand tussen de 2 elementen niet wordt overschreden wanneer de vleugel in gesloten stand staat.

Technologie