Technologie

SNELLER HULP MET DE APPLICATIE 112 BE

Sneller hulp met de applicatie 112 BE

Sinds juni is het mogelijk om de applicatie 112 BE te downloaden in België. Deze nieuwe applicatie maakt het mogelijk om in een paar klikken de hulpdiensten (ambulance, brandweer, politie) te contacteren. Een bijkomend communicatiemiddel bovenop het nummer 112. De app maakt het werk van de operatoren gemakkelijker en zorgt ervoor dat ze tijd winnen om levens te redden.

Lokalisatie en aanvullende informatie

Het belangrijkste voordeel van de applicatie 112 BE is ongetwijfeld de lokalisatiedienst. Tijdens een noodgeval is het soms moeilijk om uit te leggen waar je je exact bevindt. Bij een ongeval op de snelweg bijvoorbeeld kunnen de hulpdiensten onmiddellijk de exacte locatie van het noodgeval achterhalen. Daarnaast kan je aan je profiel medische informatie toevoegen. Of de contactgegevens van de personen die gecontacteerd moeten worden bij een noodgeval.

Al deze informatie zorgt ervoor dat de operator van de noodcentrale sneller kan reageren. Hij heeft meteen toegang tot bepaalde informatie die hij niet meer moet vragen tijdens de oproep. Dat zorgt voor een snellere en efficiëntere communicatie. Belangrijk, zeker wanneer er niet veel tijd is.

Eenvoudig gebruik

De applicatie is zo ontwikkeld dat ze gemakkelijk in gebruik is. Eenmaal gedownload dien je eerst nog toestemming te geven voor de activatie van de geolokalisatie op je smartphone en voor telefoongesprekken en sms-diensten. Van zodra je je profiel hebt ingevuld is de app klaar voor gebruik. Tijdens een noodgeval helpen drie knoppen om de juiste nooddienst te bellen: de ambulance, brandweer of politie.

Chatgesprekken zijn ook mogelijk met 112 BE

Een chatdienst is ook beschikbaar. In eerste instantie is deze dienst enkel voorbehouden voor mensen die hardhorend zijn of een spraakstoornis hebben. Maar deze functie kan geactiveerd worden voor iedereen indien communicatie per telefoon niet mogelijk is omwille van achtergrondlawaai. Of bijvoorbeeld wanneer je getuige bent van een overval of een inbraak en het gevaarlijk wordt om iets te zeggen

Het noodnummer 112 blijft natuurlijk werken, de applicatie is een nauwkeuriger en bijkomend communicatiemiddel, bovenop de andere noodnummers die we op deze blog hebben vermeld. De applicatie 112 BE werkt enkel in België. Je kan hem downloaden in de Play Store en de App Store (Apple). 

Technologie