Lifestyle

ZO HOUD JE HOTELDIEVEN TEGEN

Zo houd je hoteldieven tegen

Voor je op vakantie vertrekt neem je best enkele maatregelen zodat je je woning veilig achter laat en je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Op vakantie is enige oplettendheid ook aangeraden. 50% van alle incidenten in een hotel heeft immers te maken met inbraak of diefstal. Met onze tips ben je hoteldieven gelukkig te slim af!

1. Kies een hotel in een degelijke buurt

Voordat je enthousiast een hotel boekt, zoek je best eerst op waar het gelegen is. Is dit in een veilige buurt? Zijn er belangrijke bezienswaardigheden vlakbij? Zoek recensies online zodat je meteen kan achterhalen of het hotel zich niet in een verkeerde buurt bevindt.

2. Vraag naar een kamer op een specifieke verdieping

Vaak kan je je voorkeuren aan het hotel doorgeven. Vraag naar een kamer op de tweede verdieping of hoger. Vermijd vooral een kamer op het gelijkvloers en aan de buitenkant van het hotel. Je bent meteen geruster als je weet dat je hotel niet van buitenaf bereikbaar is.

3. Controleer de voorwaarden van het hotel

Ga op voorhand na wat het hotel al dan niet vergoedt in geval van diefstal. Mocht je dan toch het slachtoffer worden van een hoteldiefstal kan je alvast rekenen op een vergoeding.

4. Zet je waardevolle spullen in een afgesloten koffer

Voorzie een slot om je koffer af te sluiten en bewaar er je meest waardevolle spullen in, zoals je laptop, je paspoort, enz. Maak je koffer vast met een kabelslot aan een object in de kamer. In de meeste hotelkamers vind je bovendien een kluis terug. Ook al beschikt het hotel vaak over een loper of een code om alle kluizen te openen, normaal is dit een veilige manier om je waardevolle zaken te bewaren.

5. Doe je deur altijd op slot

Doe je hotelkamer op slot en gebruik de deurketting. In de meeste hotels moet je aangeven met een bordje of je kamer gepoetst moet worden. Dit systeem is echter niet zo veilig. Wanneer je het bordje “Maak mijn kamer schoon” ophangt, geef je immers aan dat de kamer verlaten is en dat dieven hun slag kunnen slaan. Met het “niet storen” bordje wek je de indruk dat er iemand aanwezig is in de kamer.

Is er toch iets gestolen? Meld dit dan meteen aan het hotel. Ze zullen de schade in veel gevallen niet dekken maar zijn wel verplicht je te helpen om je spullen terug te vinden.

Lifestyle