Lifestyle

5 TIPS VOOR EEN INBRAAKVEILIGE WONING TIJDENS JE VAKANTIE

5 tips voor een inbraakveilige woning tijdens je vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Fijn! Inbrekers werken echter heel de vakantie door. Voor hen is het de ultieme gelegenheid om tijdelijk onbewoonde huizen te spotten en daar hun slag te slaan.

Na een deugddoende vakantie vaststellen dat je thuis ongewenst bezoek hebt gehad: we wensen het niemand toe. Daarom hebben we op Facebook jullie beste tips gevraagd om je huis inbraakveilig te maken tijdens je vakantie. Hieronder vind je het resultaat!

Jullie beste tips voor een inbraakveilige woning tijdens je vakantie:

1. Geef een bewoonde indruk

Zorg ervoor dat je woning bewoond lijkt tijdens je vakantie. Vraag aan je buren om het gras af en toe te maaien, de brievenbus leeg te maken en de rolluiken op en neer te laten. Een auto van bijvoorbeeld de buren op de oprit schrikt inbrekers ook af.

2. Regel de verlichting in huis

Eén brandend lampje kan inbrekers al wegjagen. Werk met tijdschakelaars voor de verlichting en stel ze in als het donker wordt. Niet allemaal tegelijk, maar met enkele minuten verschil.

3. Sluit ramen en investeer in goede sloten

Zorg ervoor dat ramen en deuren goed zijn afgesloten. Vergeet ook dakvensters, roosters en keldergaten niet! Een toiletraampje op kiepstand of een open keldergat is een open uitnodiging voor dieven. Een stok achter het schuifraam houdt professionals echt niet tegen. Investeer daarom in veiligheidssloten, grendels en beveiligd glas.

4. Leg geen sleutel onder de mat

Schuif geen reservesleutel onder de deurmat of een bloempot voor familieleden of buren. Inbrekers kennen elk mogelijk verstopplekje en hebben de sleutel vaak in een wip gevonden. Als inbrekers “hulpmiddelen aangereikt krijgen” is er trouwens sprake van insluiping en niet van inbraak, en zijn verzekeraars minder happig om te vergoeden.

5. Deel je vakantieplannen niet op sociale media

Kondig je vakantieplannen niet aan op Facebook, Twitter of Instagram. Een foto van jezelf op een wit strand in Mexico of aan de toren van Pisa? Wacht toch maar even om hem te delen op sociale media tot je terug bent van vakantie. Voor inbrekers wordt het zo namelijk gemakkelijk om nieuwe doelwitten te vinden.

Een laatste tip op onze Facebook pagina: laat je schoonmoeder thuis om op je woning te passen ?

Lifestyle