Technologie

DOMOTICA INZETTEN VOOR JE HUISDIEREN

Domotica inzetten voor je huisdieren

Het gebruik en de voordelen van domotica zijn vooral gekend voor mensen in huis. Maar ze kunnen ook van pas komen bij huisdieren. Meer en meer fabrikanten produceren slimme gadgets die jouw leven én dat van je huisdier aangenamer en makkelijker maken. Ik som de belangrijkste toepassingen even op.

Voeding vanop afstand geven

Je hoeft voortaan niet meer thuis te zijn om je huisdier eten te geven. Je kan je smartphone verbinden met slimme toestellen die het mogelijk maken om vanop afstand voeding te geven. Je stelt zelf in hoe groot de porties moeten zijn en wanneer je deze geeft. Vergelijkbare apparaten bestaan voor drinkwater.

Kattenbak automatisch schoonmaken

De kattenbak schoonmaken: niemand doet het graag. Daarom zijn er nu ook toestellen op de markt die het werk voor jou doen. Sommige kattenbakken kan je rechtstreeks aansluiten op de waterleiding en spoelen automatisch door.

Lawaai beperken

Om de rust van je buren niet te veel te verstoren is het best dat je hond niet voortdurend zit te blaffen. Bepaalde apparaten vergemakkelijken dit: ze zenden een specifieke toon uit wanneer je hond te veel blaft zodat hij zich koest houdt.

Een oogje in het zeil houden

Er zijn verschillende camera’s op de markt die je altijd in contact houden met je huisdier, ook als je niet thuis bent. Zo kan je live zien of je hond je zetel niet aan het aanvallen is. Bepaalde camera’s zijn uitgerust met speakers en een microfoon zodat je rechtstreeks met je huisdier kan communiceren. Of je kan soms zelfs vanop afstand een snack aan je hond geven.

Je huisdier tracken

Tot slot zijn er ook slimme halsbanden met GPS tracking zodat je je huisdier altijd en overal kan opsporen.

Technologie